Next Advokater


Tydlig specialistkompetens

What's Next?

Next är en specialistbyrå med svensk och internationell affärsjuridisk inriktning.

Next erbjuder affärsjuridisk specialistkompetens inom avtalsrätt, arbetsrätt, bank och finans, bolags- och aktiemarknadsrätt, entreprenadrätt, IT- och immaterialrätt liksom M&A och tvistlösning. Byråns äkta true partnership-modell innebär att varje uppdrag hamnar hos den person som är mest lämpad för uppdraget. Vi erbjuder en personlig kontakt med ansvarig delägare samtidigt som vi har korta vägar till övriga specialister. Vi har ofta långvariga klientrelationer och därigenom kan vi ge genuint kundanpassade råd.

Som den enda svenska affärsjuridiska advokatbyrån tillhör Next det internationella nätverket Lawyers Associated Worldwide (”LAW”) som har 100 medlemsbyråer i mer än 50 länder. Vi har en personlig kontakt med medlemsbyråerna och samarbetar i flera ärenden. Genom LAW kan vi tillgodose att våra klienter får kvalificerad juridisk rådgivning över hela världen.

Next etablerades 2007 genom att barndomsvännerna Pia Nyblæus och Tor Dunér startade Advokatfirman Dunér & Nyblæus. Byrån bytte 2009 namn till ADN Law Advokatfirma i samband med sammanslagningen med SOLON advokatbyrå. År 2014 anslöt sig Magnus Tonell som delägare och närmare fyra år senare, i januari 2018, anslöt sig också delägarna Claes Lood, Kristoffer Sparring och Joacim Öhlund.

Byrån har gått från att vara en liten boutique-byrå med två medarbetare och ett fåtal specialistområden till en byrå som i dag sysselsätter ca 25 medarbetare och erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning inom ett stort antal rättsområden. Kännetecknet Next antogs därför 2019 för att tydligt signalera till såväl branschen som våra nuvarande och blivande klienter att byråns tillväxt och specialisering kommer att fortsätta i samma riktning.

Advokatbranschen är dessutom i ständig förändring och utveckling och kännetecknet Next valdes även med utgångspunkt i detta och att byrån ligger rätt i tiden; vi tar nästa steg helt enkelt.

På Next arbetar vi tillsammans, som ett lag, för att erbjuda klienterna den service och kvalitet som vi själva och våra klienter förväntar sig av en modern, effektiv och framåtsträvande advokatbyrå. Kanske är vi också din nästa advokatbyrå?