Next Advokater


Tydlig specialistkompetens

Claes Lood

Advokat | Delägare

Inriktning

  • Kommersiell tvistlösning
  • Allmän affärsjuridik

Utbildning

Jur. kand. Stockholms universitet, 2003

Medlemskap

Sveriges Advokatsamfund (2008-)

Språk

  • Svenska
  • Engelska

Karriär

Next Advokater (tidigare ADN Law), Partner, 2018-

Advokatfirman Fylgia, 2011-2017 (Partner sedan 2015)

Advokatfirman Glimstedt, biträdande jurist, 2007-2011

Rosengrens Advokatbyrå, biträdande jurist, 2005-2007

Tingstjänstgöring Borås tingsrätt, 2003-2005

Om mig

Claes är ansvarig delägare för Nexts tvistlösningsavdelning. Han har över femton års erfarenhet av främst kommersiell tvistlösning och har tidigare varit verksam på bland annat som delägare i Advokatfirman Fylgia i Stockholm, där han var ansvarig för byråns tvistlösningsgrupp som bestod av ca 20 jurister. Han är en erkänt kompetent processförare med bred erfarenhet av tvister i såväl allmän domstol som svenska och internationella skiljeförfaranden.

Typiska mål som han hanterar inkluderar avtals- och skadeståndstvister, entreprenadtvister, tvister om företagshemligheter, rådgivaransvarsfrågor samt försäkringstvister m.m.

Under ett antal år har han även ansvarat för den juridiska rådgivningen åt ett av Sveriges två branschförbund för fastighetsmäklare och har genom detta arbete samlat på sig en betydande erfarenhet inom det rättsområdet.

Claes tar även uppdrag som särskild granskare enligt aktiebolagslagen och lagen om ekonomiska föreningar.

Jag gillar att jobba med Next och Claes Lood; han är engagerad, kompetent och lätt att ha att göra med.

- Per Wåhlin, Grundare Wåhlin Arkitekter AB

Jag tycker om att jobba med Claes Lood för han levererar tydliga och väl underbyggda svar på mina ibland vaga frågor. Han är trevlig, löser mina problem och jag känner mig trygg med honom.

- Siv Kraft, Ägare Siv Kraft Mäklarbyrå AB

Alltid tillmötesgående, med hög tillgänglighet och kompetens. Ett positivt omdöme om Next är enkelt att lämna; jag rekommenderar dem varmt!

- Jenny Stenberg, VD Fastighetsmäklarförbundet

Med stort och personligt engagemang har Magnus Tonells erfarenhet inom immaterialrätt tillsammans med Claes Lood i domstolsförhandling varit ovärderligt för mig och mitt företag. Next är en betydelsefull samarbetspartner i juridiska frågor och ger alltid handfasta erfarenhetsbaserade råd med stort engagemang för mig och Hatten.

- Anneli Tisell, skapare av konceptet Babblarna, CEO Hatten Education AB